Niets moet, alles mag.

Niets moet, alles mag. Dat is eigenlijk altijd al mijn motto geweest voor het beautybloggen, maar het lukte me niet. De meeste mensen die dit lezen zullen weten dat ik samen met Aisha, mijn schoonzusje, heb geblogd op PopYourColor.com. We deden het op PopYourColor vaak al wel op onze eigen manier, maar ik ergerde me eigenlijk mateloos aan de opgelegde regels binnen het wereldje van beautybloggers. Er was een cultuur ontstaan waarbij beautybloggers over alles gingen schrijven dat ze opgestuurd hadden gekregen, want anders zou je geen relatie meer hebben met die merken of PR bureaus. Maar iedereen was wel altijd even eerlijk hoor, ahuh. Nee, ik kon de motivatie niet opbrengen om te schrijven over merken of producten waar ik simpelweg niet enthousiast over was. Hoe belachelijk is het om een persoonlijke blog te hebben en dan te schrijven over producten waar je zelf nooit naar op zoek zou gaan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er misschien anderen zijn die er wel over zouden willen lezen. Je kan er dan voor kiezen om te schrijven voor je lezers om ze te informeren, maar wees dan wel kritisch.

Nu ik toch bezig ben met bashen van alles wat ik irritant vind aan de zelfopgelegde regels. Verplicht elke dag bloggen. Ik wist bij voorbaat al dat ik niet verplicht elke dag wilde bloggen. Soms probeerde ik het, maar het bloggen werd er niet leuker op als je op een gegeven moment vind dat je moet bloggen, maar eigenlijk geen zin hebt om te schrijven over de producten die je nu in huis hebt. Je wilt een gezellig avondje tv kijken, maar je kan niet omdat je een blogartikel voor morgen klaar moet zetten. De reden waarom ik het niet kon opbrengen? Dat kwam weer door een zelfopgelegde regel en dat was dat er perfecte foto’s van de onaangetaste producten erbij moesten staan. Daarbij ook nog wat achtergrond informatie, swatchfoto’s,fullface foto’s, close-ups etc. Ik deed het zelf ook hoor. En eigenlijk vond ik het ook gewoon leuk om de artikelen zo op te maken, terwijl ik keer op keer tegen Aisha zei dat ik nu echt ook korte artikelen zou plaatsen, omdat dat ook moest kunnen qua tijd. Vaak wanneer ik al eenmaal was begonnen was het alweer te leuk om het kort te houden. Wanneer je regelmatig blogt is het leuk om de groei in je bezoekersaantallen terug te zien. Vooral als je zoveel tijd heb ge├»nvesteerd in je artikel en zo gingen mensen ook de regel opleggen dat ze dagelijks moest bloggen. Als je groei wilt, dan moet je namelijk wel consequent blijven uploaden. Het hoeft eigenlijk ook niet dagelijks, of zoals sommige grote bloggers 2/3 artikelen per dag. Een paar vaste dagen in de week kunnen ook. Daarna kwam ook nog eens dat je video’s moest maken, want als je dat niet doet dan hoor je er niet bij. Wat nou als niet iedereen op elkaar probeert te lijken?

Voor nu is mijn motto niks moet alles mag! Back to blog basics, waarbij het in beginsel gewoon een blog is van een werkende beautyblog mama die eerlijk is over beauty en bloggers.

 

Lieve wenkbrauwen..

Jullie en ik zijn onafscheidelijk. Ooit waren jullie 1, maar gelukkig kon ik nog wel tussen jullie in komen, al was het […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *