Waar kun je op letten als je naar een salon gaat voor je nagels?

Er zijn veel vrouwen die hun nagels willen laten doen bij een salon, maar wel zo goedkoop mogelijk. Waarschijnlijk staan niet veel vrouwen stil bij het feit dat het zo ontzettend belangrijk is dat de nagelstyliste niet alleen maar nagels kan doen, maar ook daadwerkelijk kennis heeft van nagelzaken. Lees, alles wat met de nagel te maken heeft en de juiste van werken in de juiste omgeving. Voorkom/minimaliseer de risico op infecties, beschadigingen en schadelijke ingrediënten door te letten op de volgende dingen voordat je naar een salon gaat. Althans, in dit stuk benoem ik een aantal dingen waar ik op zou letten als gewone consument zijnde. Disclaimer: Ik ben geen expert op gebied van nagels!

Waarom schrijf ik dit? Er zijn veel vrouwen die hun keuze voor een salon alleen baseren op de prijs en de gedachte dat ze nu een mooie set nagels willen. Ze zien over het hoofd wat er allemaal fout kan gaan als een nagelspecialiste er niet voor is opgeleid en geen kwaliteitsproducten gebruikt, tot het een keer mis gaat. Stel je voor dat je “specialiste” niet zo hygiënisch werkt en dezelfde tools op jouw nagels gebruikt die ze bij de vorige klant ook heeft gebruikt. Weet jij veel of die vorige klant HIV, hepatitis of een schimmel bij zich draagt? Ik heb ook wel eens gehoord dat iemand “Shellac” op haar nagels had gekregen, maar dat het met geen mogelijkheid eraf kwam en de “specialiste” het van de nagel ging vijlen. No, fucking, way! Dan heb je te maken met iets wat je niet op je nagel wil hebben, want met de echte Shellac, wat een beschermde merknaam is van Creative Nail Design (CND) zou dat niet gebeuren. Ik zal maar niet beginnen over pijnlijke nagels, bloedende nagels, schimmels etc. Ik hoef niet uit te leggen dat dit niet hoort, toch?

MMA en Solar nails.

Dit zijn de redenen waarom je niet zomaar bij een willekeurig goedkope salon, nagelstyliste je nagels wilt laten doen. En ook redenen waarom je niet zelf aan de slag moet met spullen die je op AliExpress hebt besteld. De kans is namelijk groot dat er MMA in zit en dat wil je om de volgende redenen niet hebben.

1.Producten met MMA hechten niet goed aan de nagelplaat. Om deze producten wel te kunnen laten hechten moet de nagelplaat extreem dun gevijld worden met een ruwe vijl waardoor je een hele dunne en zwakke nagel krijgt. Dit is niet het geval bij producten die bedoelt zijn om aan de natuurlijke nagelplaat te hechten.

2. MMA zorgt voor veel te harde nagels, waardoor ze amper breekbaar zijn. Met als resultaat dat de verdunde nagel onder de bewerking wel breekt bij een ongeluk, wat weer kan leiden tot serieuze nagelbeschadigingen en mogelijke bacteriële infecties.

3. Eenmaal op de nagel is het extreem moeilijk om te verwijderen. Het lost niet op in product removers en wordt meestal van de nagel af gewrikt waardoor je nog meer schade krijgt aan de verdunde nagelplaat.

4. Nagelprofessionals die deze goedkope, grijze markt producten gebruiken zijn meestal niet opgeleid en niet op de hoogte van de juiste procedures. Ze weten niet hoe je op de juiste manier een nagelplaat moet voorbereiden, product moet aanbrengen, of onderhouden en veilig verwijderen van de producten.

Ook zijn er salons die onterecht acryl nagels aanbieden onder de merknaam Solar Nails. Ze gebruiken MMA en noemen het Solar, terwijl Solar een beschermde merknaam is van CND voor een bepaalde type acryl, maar volgens mij heeft CND de naam van het product veranderd. Alarmbellen als je het woord Solar ziet!

(Bron: schoonscientific.com NMC update, 2006)

Dit zijn de dingen waar ik op zou letten bij een salon waar ik mijn nagels zou laten doen.

Certificaten

Een professionele nagelspecialiste heeft bij een branche erkende instituut haar opleiding gedaan en weet alles wat er te weten valt over de anatomie van de nagel. Vraag gerust naar de certificaten.

Hygiëne 

Dit is zo belangrijk. Bij een professionele nagelstylist mag je verwachten dat de tools die ze gebruikt op de juiste manier worden gedesinfecteerd. Je wilt bijvoorbeeld niet dat ze dezelfde vijl bij jou gebruikt die niet is gedesinfecteerd en ook nog eens bij de vorige klant is gebruikt. Ook is het belangrijk dat de ruimte schoon is en goed wordt geventileerd. Je wilt niet in een broeinest van bacteriën zitten. Die komen namelijk ook op en in je nagels.

Kwaliteitsproducten

Merken als Creative Nail Design (CND), OPI, Youngnails zijn voorbeelden van kwaliteitsmerken die voorlopers zijn in de markt van nagelstyling. Je hebt hier te maken met veilige merken van hoogwaardige kwaliteit. Houdt er rekening mee dat een gecertificeerde nagelprofessional die met kwaliteitsmerken werkt, ook kosten maakt en belasting moet betalen etc. Dus je mag er best ook wat voor neerleggen. Vergelijk absoluut de prijzen met andere aanbieders, als het te goedkoop is, dan heb je waarschijnlijk te maken met goedkope ingrediënten en troep.

 

*extra disclaimer: Ik ben geen expert op gebied van nagelstyling of kunstnagels. De tekst hierboven is gebaseerd op de kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan en is puur informatief bedoeld. Mochten er stukken in staan die niet kloppen of aangevuld dienen te worden, laat dan gerust een comment achter.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Waar kun je op letten als je naar een salon gaat voor je nagels?”