Wat is de beste foundation voor jou?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een nieuwe foundation zou willen. Om miskopen te voorkomen is het handig om goed te weten wat je zoekt in een foundation. Niet iedereen weet altijd goed te omschrijven wat ze verwachten van een foundation. Met dit stuk geef ik wat handvaten mee die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar een nieuwe foundation. Wat er bijvoorbeeld perfect uitziet bij je vriendin kan er bij jou verschrikkelijk uit komen te zien. Hoe kom je nou tot de beste foundation voor jou?

Laat je adviseren

Ga naar een cosmeticamerk dat je aanspreekt en laat je adviseren. Een verkoper op een cosmetica-afdeling kent alle soorten foundations en poeders die zij in hun assortiment hebben. Dat is niet zo gek, want ze werken er de hele dag mee. Hierbij is het wel belangrijk om aan te geven wat je foundation voor je huid mag doen.

Bereid je voor!

Je kunt niet helemaal blanco bij een make-up artist/adviseur aankloppen en zeggen dat je een foundation zoekt en verwachten dat diegene dan precies weet wat jij wilt hebben door alleen naar je huid te kijken. De kans is groot dat er iemand met zijn ogen gaat rollen of dat je naar huis gaat met iets wat niet bij je past. Want wat jij verwacht hoeft niet hetzelfde te zijn als wat een adviseur bij jou vindt passen.

Dit moet ik even toelichten. Voor sommige mensen klinkt dit heel logisch, maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Er zijn verschillende soorten foundations voor verschillende soorten wensen. Van iemand met een perfect egale huid, zou ik bijvoorbeeld een foundation met een lichte dekking adviseren die hoogstens een beetje egaliseert en bijna niet zichtbaar is op de huid, maar dat is iets wat ik mooi vind. Het zou zomaar kunnen dat die persoon zelf iets verwacht wat langhoudend en supermat is en dat haar foundation meer dekking mag hebben. Of misschien maakt ze hele lange dagen en wilt ze dat haar make-up van 8:00 tot 20:00 nog goed blijft zitten zonder bij te hoeven werken. 

De beste foundation voor jou, is dus afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen! 

Hou dus rekening met de finish, dekking en vorm.

  • Wil je dat je huid straalt of wil je het mat hebben?
  • Wil je meer perfectie (hogere dekking) of mag het er wat natuurlijker uitzien met wat lichtere dekking?
  • Moet het alleen roodheden dekken, of misschien pigmentvlekken en oneffenheden?
  • Gaat je huid bijvoorbeeld snel glimmen of heb je last van droge velletjes die je niet geaccentueerd wil hebben? Geef dat dan aan!
  • Ben je veel buiten, vind je het belangrijk dat er een spf in je foundation zit? Of maakt het niet uit?

Als je een beetje aan de hand van de bovenstaande vragen kan samenstellen wat je zoekt, dan kan de make-up adviseur een juiste match voor je vinden uit zijn/haar assortiment.

Wat ook kan..

Het kan dat je eigenlijk wel tevreden bent over je foundation, maar dat de kleur of structuur op het moment niet helemaal naar wens is.

  •  In de winter kan de tint van je foundation misschien donker uitvallen.  Het is niet vreemd om 2 verschillende tinten foundation te hebben.
  • Misschien is je huid veranderd, voelt het wat droger aan en zou je een vollere, voedende foundation wel prettiger vinden.
  • Je kunt ook altijd een concealer combineren met een foundation met een lichte dekking om de oneffenheden wat meer te dekken als je daar behoefte aan zou hebben.

Een goeie make-up artist/adviseur zou je waarschijnlijk wel de juiste vragen stellen om erachter te komen wat bij je past, maar dat gebeurt niet altijd. Als je niet aangeeft dat je echt nooit foundation hebt gedragen en je krijgt dan een foundation aangebracht met een volledige dekking, wat contour, highlighters en blush dan herken je jezelf niet meer terug en dat wil je ook niet hebben (of wel!?).

Wat is voor jou de beste foundation?

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *