A.P.C. Half-moon bag. Wat past er allemaal in?

Sinds een lange tijd had ik een oogje op de A.P.C. Half-moon bag. Na lang zoeken naar een simpele, maar perfecte schoudertas ben ik toch voor de half-moon bag gegaan. Het was namelijk de enige tas die ik elke keer weer mooi vond als ik het op foto’s voorbij zag komen. Ik heb de tas gekocht in de zomer van 2017 en ik heb het ongeveer 9 maanden in gebruik. Mocht je de A.P.C. Half-moon bag ook interessant vinden en je afvragen of het de pricetag waard is, dan is dit artikel misschien interessant voor je.

A.P.C. Half-moon bag – black

De half moon bag is van het merk A.P.C. Een andere naam voor de tas is Demi-Lune. Het merk A.P.C. staat voor Atelier de Production et Creation. Het is een frans merk en de naam van de schoudertas refereert naar de vorm van de tas. De tassen zijn gemaakt van kalfsleer en zijn in verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar. De variant die ik heb is helemaal glad en een beetje matglanzend. De schouderband is verstelbaar met een gesp en alle hardware is in een gouden kleur. Zoals je op de foto’s ziet is de tas ook wel gevoelig voor krasjes. Ik ben niet iemand die super voorzichtig is en ik vind het ook niet erg. Ook als ik super voorzichtig zou zijn, zouden de krassen onvermijdelijk zijn. Ook geldt bij de tassen bij A.P.C. dat ze mooier worden naarmate je ze langer gebruikt.

Wat past er in een half-moon bag

In het begin is het leer nog stug. In combinatie met de rits zorgt het ervoor dat je niet altijd gemakkelijk je spullen in en uit je tas kunt halen. Het leer wordt op een gegeven moment soepeler en het wordt dan ook makkelijker je benodigdheden erin en uit te halen. Echter moet je er wel op letten dat je er niet te grote dingen in stopt en ook niet te veel. Wat ik nu allemaal in mijn tas heb, heb ik vrijwel dagelijks erin zitten. Zo heb je een indruk van wat er allemaal in past. Ik had eerst trouwens een grotere portemonnee en dat was dan het enige wat erin paste. Met een grote portemonnee was het irritant om bijvoorbeeld de sleutels te pakken die onderin de tas lagen. Sinds ik een kleinere portemonnee heb gaat het allemaal veel makkelijker.

In de afbeelding hieronder zie je zo’n beetje alles wat ik meedraag in mijn tas. De oordopjes zorgen wel eens voor een verstrengeling, maar over het algemeen gaat het prima. Als je graag een fles water mee wil nemen of grotere boeken dan kan het wel eens lastig worden. Het notitieboekje zit wel een tijdje in mijn tas, maar ik gebruik het niet echt. Dat zou nog eens ruimte kunnen besparen. Een muesli reep, snacks voor jezelf of voor je kind kunnen er prima bij. Dit zit er echt allemaal al een tijd in mijn tas.

Wat kost een half moon bag?

De half-moon tassen kosten €355 euro. Ik heb die van mij besteld via de A.P.C. website 

Eindoordeel

Ik gebruik de tas bijna dagelijks en ik ben er zelf heel blij mee. Tot nu toe heb ik geen spijt van mijn aankoop of gedacht dat het zijn geld niet waard is. Als je niet tegen krasjes op een tas kunt, of als je liever meer dingen in een schoudertas mee wil dragen dan zou ik deze tas niet adviseren. Als je net als ik verliefd bent op het model, en een mooie basic schoudertasje zoekt waar je niet snel op uitgekeken zal raken, dan zou ik zeggen doen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *